2015. március 8., vasárnap

Kukoricaleves

Nagyon finom, tartalmas leves, amit egy kis sajtos pirítós még azért fel tud dobni. Méz nélkül is elég édes.

Hozzávalók
  • 40 dkg mélyhűtött morzsolt csemegekukorica
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál natúr ételízesítő
  • 1 csapott teáskanál só
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • esetleg 2 evőkanál méz
Elkész­ítés
  1. A kukoricát és az apróra vágott petrezselyemzöldet megfuttatjuk a vajon. Felöntjük egy liter vízzel, rászórjuk az ételízesítőt és sót.
  2. Addig főzzük, míg a kukorica meg nem puhul, közben kikeverjük a keményítőt a tejszínnel.
  3. Amikor a kukorica puha, besűrítjük a tejszínbe kevert keményítővel.
  4. Ízlés szerint kevés mézet is csurgathatunk a levesbe.
  5. Tálaláskor a levest sajtos pirítósra szedjük.
Forrás: Kisa Judit - Somogyi Gyöngyi: Napról napra a teljes értékű konyhában

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése