2015. szeptember 1., kedd

Krémleves paradicsomból

Mindenképpen fel akartam használni az aszalásból visszamaradt paradicsomlét. Ehhez a leveshez tökéletes!

Hozzávalók:

  • kb. 1 liter paradicsomlé (friss, magokkal együtt)/vagy annyi egész paradicsom, ami ennyit levet ad
  • 1 lilahagyma
  • 1 vörös hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 közepes szem burgonya
  • szárzeller (fagyasztóból)
  • 1 marék friss bazsalikom
  • só, bors, kakukkfű, borsikafű
  • egy csurgatás méz
  • 2 dl rizstejszín
  • olívaolaj
  • vega mix + fél liter víz/alaplé

Elkészítés:
  1. A hagymákat felaprítjuk, olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott répát és burgonyát, és összesütjük.
  2. Felöntjük a paradicsomlével (vagy egész paradicsomot adunk hozzá) és a vízzel.
  3. Fűszerezzük, és megfőzzük a zöldségeket.
  4. A bazsalikomot és a szárzellert a főzés vége felé adjuk hozzá.
  5. A lángot elzárjuk, felöntjük a rizstejszínnel, hozzákeverjük a mézet, majd az egész levest átöntjük a turmixgépbe. Így krémesebb lesz, mintha botmixerrel dolgoznánk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

1 megjegyzés:

  1. jó kis receptnek néz ki, ki is próbálom. és ha már sütünk főzünk, egy jó kis kezdeményezés, amivel mi is tehetünk a környezetünk védelméért. Gyűjtsük az olajat, és adjuk le a 170 kijelölt MOL töltőállomás egyikén http://tinyurl.com/ujratoltve

    VálaszTörlés