2015. szeptember 14., hétfő

Sajtos brokkolisaláta

Hozzávalók:
  • 30 dkg brokkoli
  • 150 g tejföl
  • 1 ek joghurt (pohár)
  • 2 ek majonéz
  • 1 citromból nyert citromlé
  • 1 kávéskanál mustár (ízlés szerint)
  • 1 csepp olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 10 csepp méz (1 csurgatás)
  • 5 dkg trappista sajt (kockákra vágva)
  • 5 dkg ementáli sajt (kockákra vágva)


Elkészítés:
  1. A brokkolit bő vízbe áztatva megtisztítjuk, lemossuk. Rózsáira szedjük. A szárát se dobjuk el, csak hámozzuk meg, és vágjuk kockára.
  2. Lobogó, sós vízben főzzük roppanósra. Először a szárat főzzük meg, aztán a rózsákat. 4 percnél ne főzzük tovább./ Vagy párolóbetétben megpárolhatjuk. Ez az egészségesebb verzió!
  3. Szűrjük le a brokkolit, és várjuk meg, amíg kihűl.
  4. Készítsük el a joghurtos-tejfölös-majonézes alapot a többi hozzávalóból. Ízesítsük.
  5. A brokkolikat vágjuk apróra, kockázzunk mellé különféle sajtokat. Óvatosan keverjük össze.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése