2016. június 7., kedd

Petrezselymes káposztasaláta ketchupos-joghurtos öntettel

Hozzávalók:

  • egy nagy adag káposzta, csak úgy felszeletelve
  • 2-3 retek
  • 1-2 újhagyma
  • fél csokor petrezselyem, felaprítva
  • az öntethez: 1 doboz joghurt, 1 kk méz, egy csipet só, 2 ek házi ketchup, 1 pici olívaolaj, borsikafű, 1 pici almaecet/citromlé, 2 ek majonéz
Elkészítés:


  1. A zöldségeket megtisztítom, felszeletelem, enyhén megsózom.
  2. Zsenge karalábéval is remek lehet!
  3. Az öntetet elkészítem és összekeverem. 
  4. Behűtöm.
  5. Tálaláskor pirított magokkal és/vagy reszelt sajttal megszórhatjuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése