2016. június 7., kedd

Zöldséges bulgurpiláf

Egy ezeréves Príma Konyha magazint lapozgatva akadtam rá erre a receptre, vagyis pontosabban egy kevésbé zöldséges változatra. Ezért telenyomtam zöldséggel, csavartam rajta egyet, és most posztolom nektek, mert szuper jó!

Hozzávalók:

  • 2 ek vaj
  • egy csésze bulgur
  • fél kk édesköménymag vagy 1 kk szárított levele
  • 1 kk kakukkfű
  • víz/alaplé
  • céklalevél, karalábélevél, újhagyma, új fokhagyma zölddel együtt
  • friss, zsenge zöldborsó
  • petrezselyem/korianderzöld, felaprítva
Elkészítés:
  1. Egy lábasban fölolvasztjuk a vajat, és rádobjuk a felkockázott hagymát (mindkettőt), majd pár perc alatt megpároljuk.
  2. Jöhet a felaprított, csíkokra vágott zöldséglevél. Ezt megfonnyasztjuk gyorsan.
  3. Majd következik a bulgur, amit megpirítunk kicsit (mint a tarhonyát).
  4. Ezt követően felöntjük kétszeres vízzel vagy alaplével, felforraljuk, sózzuk, fűszerezzük, majd kis lángon kb. 10 percig főzzük.
  5. Ekkor adjuk hozzá a zsenge borsót.
  6. Ezt követően elzárjuk a gázt, lefedjük egy félbehajtott konyharuhával, rátesszük a fedőt, és hagyjuk, hogy a bulgur megszívja magát. Ezt a trükköt egy barátnőmtől tanultam, akinek a ciprusi származású párja csak így készítette a bulgurt.
  7. Legalább negyed óráig puhuljon a gőzben.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése