2016. október 12., szerda

Aszalt szilvás-mogyorós muffin (+ vegán alaprecept)

Kedvenc vegán muffinom Steiner Kristóf konyhájából. Ezt az alapreceptet tényleg bármivel föl lehet dobni. 
A mogyorós-szilvás ízesítés a kisfiam ötlete volt, aki úgy ébresztett egyik reggel, hogy süssünk muffint.

Hozzávalók (12 darabhoz):

  • 2 csésze (250 ml) liszt [1 csésze sima és 1 csésze tk liszt]
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 csésze cukor [én ennek csak a negyedét teszem bele]
  • 1 kk fűszer [pl. fahéj és vaníliapor]
  • 1/3 csésze olaj [hidegen sajtolt napraforgó]
  • 1 csésze tej [mogyorós rizstej]
  • 2 x 1/2 csésze finomság [aprított mogyoró és beáztatott, felaprított aszalt szilva]

Elkészítés:
  1. A nedves alapanyagokat elkeverem a száraz alapanyagokkal, a muffinformákat 3/4-ig töltöm meg, és a 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütöm.
  2. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e.
Forrás: Lengyel Zsuzsa




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése