Imádom az aszalt paradicsomot, annyira intenzív íze van. Tényleg nyarat varázsol az ember életébe télen. Azt is szeretem benne, hogy a konyhám dísze, ha szép üvegbe teszem el. Nagyon izgalmas azonban az aszalt cukkini íze is. Nem gondoltam volna, hogy ennyire intenzív tud lenni.
- A paradicsomot felszeletelem, a magvakat eltávolítom. A magvas léből levest főzök, vagy úgy használom fel, ahogy a klasszikus paradicsomlét. A paradicsomot nagyon enyhén megsózom.
- A cukkinit meghámozom, felkarikázom, nagyon enyhén besózom.
- Az aszalógépet 35 fokra állítom, és elhelyezem benne a szeleteket.
- Nekem ezen a hőfokon egy egész napra volt szükség, hogy elkészüljenek az aszalványok.
- Nem forgattam őket, csak a tálcák sorrendjét variáltam meg egyszer.
- Egy szép üvegben elhelyeztem az aszalványokat egy jó adag thai bazsalikom és két gerezd fokhagyma kíséretében, majd jó minőségű olívaolajjal felöntöttem, és egy kis szalvétadíszt helyeztem a kupakra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése