- A paradicsomot felszeletelem, a magvakat eltávolítom. A magvas léből levest főzök, vagy úgy használom fel, ahogy a klasszikus paradicsomlét. A paradicsomot nagyon enyhén megsózom.
- A cukkinit meghámozom, felkarikázom, nagyon enyhén besózom.
- Az aszalógépet 35 fokra állítom, és elhelyezem benne a szeleteket.
- Nekem ezen a hőfokon egy egész napra volt szükség, hogy elkészüljenek az aszalványok.
- Nem forgattam őket, csak a tálcák sorrendjét variáltam meg egyszer.
- Egy szép üvegben elhelyeztem az aszalványokat egy jó adag thai bazsalikom és két gerezd fokhagyma kíséretében, majd jó minőségű olívaolajjal felöntöttem, és egy kis szalvétadíszt helyeztem a kupakra.
Él a magyar Alföldön egy család, akik a fáradtságot nem kímélve dolgoznak, hogy jómaguknak, gyermeküknek és egy marék lelkes szögedi követőnek megszépítsék, meghosszítsák az életét. Ez a blog kapcsolódik az ő történetükhöz, megmutatja, hogy mi történik a sok jóval, amit a föld a szorgos munkáért ad cserébe. Célja, hogy az Évkerék zöldségközösség által megfőzött, megálmodott vagy jónak talált recepteket egy csokorba fogja. Kövessétek velünk a változó évszakok sokszínűségét!
2015. július 18., szombat
Aszalt paradicsom és cukkini olívaolajban
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése