Gyorsan elkészíthető vendégváró falatok Erikától.
Hozzávalók:
- egy csomag leveles tészta (500 gramm)
- pestó
- reszelt parmezán vagy ki, milyet szeret
- tojás a kenéshez (elhagyható)
Elkészítés:
- A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk és megkenjük pestóval, majd megszórjuk reszelt sajttal.
- A hosszabbik oldaláról elkezdjük felhajtani.
- Célszerű ügyelni arra, hogy viszonylag szoros legyen a tekercs. Amennyiben mégis lazára sikerült volna a tekercselés, akkor egy picit még megcsavarjuk, megnyomkodjuk, majd felszeleteljük.
- Egy tepsibe sütőpapírt teszünk és lapjával rásorakoztatjuk a pestós szeleteket.
- Tojással megkenhetjük a tetejét, de ez el is hagyható.
- Ismételten megszórjuk egy kis sajttal, és előmelegített sütőben kb. 160-180 fokon szép pirosra sütjük.
- Jó étvággyal elfogyasztjuk.
Forrás: Terhes Erika
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése