Gyorsan elkészíthető és jól tárolható ez a friss, ropogós, színes saláta. A levét leöntve, nyers zöldséggel és majonézzel felturbózva is tálalható.
Hozzávalók
Elkészítés
Hozzávalók
- 1 nagyobb kígyóuborka,
- 1 közepes cukkini,
- 3-4 csíkos cékla,
- 2 fej vöröshagyma,
- 2 fej lilahagyma,
- 4-5 répa,
- só,
- ecet,
- cukor vagy édesítő,
- babérlevél, köménymag
Elkészítés
- Felöntőlé:
- Felforralom a vizet. Ha felforrt, beleteszem a sót, egy pici cukrot/édesítőt, és az ecetet, valamint a fűszernövényeket. A felöntőlé mennyisége függ az üvegek számától is. Igyekszem gazdaságosan dolgozni, hogy ne kelljen kiönteni a felesleget.
- Fél liter vízhez kb. egy kávéskanál sót, 1-2 evőkanálnyi cukrot, 2-4 db babérlevelet és 1-2 csipetnyi köménymagot, illetve 1-2 evőkanálnyi 20%-os ecetet számolok.
- Az uborkát és a cukkinit megmosom (nekem fennmaradt a héja, hogy a saláta színesebb legyen), legyalulom, lesózom és majd egy kicsit állni hagyom, hogy levet engedjen.
- Közben a többi zöldséget is megtisztítom, ugyanakkorára aprítom fel, mint az uborkát és a cukkinit.
- Miután az uborkát és cukkinit levétől egy kicsit kifacsartam (simán, kézzel) összekeverem az összes zöldségfélével és üveg(ek)be teszem, ráöntöm a felöntőlevet.
- Az üvege(ke)t lezárom és száraz dunsztban hagyom kihűlni.
Forrás: Terhes Erika
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése