Igazi mutatós piknik kajcsi. Babakézben is remekül áll. Nagy sikere volt. Nagyon jól variálható bármilyen apróra vágott zöldséggel. Finom lehet a tetején szalonnakockákkal vagy sonkadarabkákkal is.
Hozzávalók (12 darabhoz):
A töltelékhez:
- 30 dkg cukkini
- 30 dkg sárgarépa
- olaj
- só
- bors
- 150 g tejföl vagy ugyanennyi tejszín
- 1 ek keményítő
- egy marék petrezselyem zöldje
- borsikafű
- parmezán
A tésztához:
- 350 g liszt (nálam tönköly és sima búzaliszt keveréke)
- 1 tasak élesztő (instant)
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 175 ml langyos víz
- 2 ek napraforgóolaj
- szárított fűszernövények: oregánó, borsikafű
Elkészítés:
- A zöldségeket megtisztítjuk, nagyon apró darabokra vágjuk, és wokban/serpenyőben pici olajon 5 perc alatt puhára sütjük.
- Petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük.
- A lisztet elkeverjük a többi hozzávalóval, majd szépen kézzel sima tésztává gyúrjuk 5-10 perc alatt. (Géppel 5 percig dagasztjuk.) Letakarjuk.
- A tejfölt/tejszínt elkeverjük a keményítővel, és a zöldséghez keverjük.
- A tésztából 12 egyforma méretű korongot készítünk, majd kézzel ellapítjuk mindegyiket, és muffinformába vagy ramekin tálkákba helyezzük, úgy hogy legyen peremük.
- Jól megrakjuk a zöldséges töltelékkel, és a tetejét megszórjuk parmezánnal.
Forrás: Kelt tésztás finomságok - Dr. Oetker (Lengyel Zsuzsa)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése