Jó sok paradicsomot felvesz és nagyon-nagyon finom, ráadásul egyszerű. Inkább tésztás paradicsom, mint fordítva.
Hozzávalók
Elkészítés
Hozzávalók
- 1 kg érett paradicsom
- 20 dkg penne tészta
- 1 dl tejszín vagy tejföl
- 3 evőkanál olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor bazsalikom
- 1 csokor zellerzöld
- ízlés szerint só és őrölt bors
- a tetetjére 10 dkg reszelt parmezán vagy ementáli sajt
Elkészítés
- A sütőt melegítsük elő 200 °C fokra.
- A megmosott paradicsomot negyedekre vágjuk és egy mély tepsibe tesszük. Ráöntjük az olajat, a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a zöldfűszereket, a fokhagymát és a száraz (igen, főzetlen) tésztát.
- Kissé összekeverjük és befedjük. A forró sütőben kb. 1 órán át pároljuk az ételt. Mire letelik az idő, a fűszeres paradicsom ízes leve a tésztába szívódik.
- A fedőt levéve rászórom a reszelt sajtot, és ráolvasztom a tésztára.
Forrás: Frank Júlia: Zöldséges ételek nem csak vegetáriánusoknak
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése