Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg liszt (teljes kiőrlésű + sima búzaliszt)
- 12,5 dkg vaj
- 1-2 ek hideg víz
- só
A töltelékhez:
- 1 főzőtök
- 1 hagyma
- 3-4 marék kapor (fagyasztóból)
- 10 dkg fetasajt
- 3 tojás
- borsikafű
- parmezán a tetejére
- só
Elkészítés:
- A tésztát összegyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük egy 20 percet. Kinyújtjuk, kivajazott és kilisztezett piteformába tesszük, majd vaksütéssel félig megsütjük. Sütés előtt villával megszurkáljuk.
- A tököt lereszeljük, besózzuk, majd kicsavarjuk miután levett engedett.
- A hagymát felaprítjuk, olívaolajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a tököt, és néhány percig pároljuk.
- A maradék hozzávalót összekeverjük a tökös-hagymás masszával, és a félig sült tésztára halmozzuk. Elsimítjuk, és 180 fokon megsütjük.
- A kaprot és a borsikafüvet a pite tetejére szórjuk.
- Félidőben a tetejét sajttal megszórjuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése