Könnyű, nyári, finom!
Hozzávalók:
- 3 csésze bulgur
- 3 paradicsom (mehet több is)
- 4 ek paradicsomszósz 1 csésze vízben feloldva (vagy befőzött paradicsomlé)
- 3 hagyma (gyerkőc miatt csökkentsük)
- olívaolaj
- só
- bors, fehérbors
- tuning tipp: friss zellerzöld/petrezselyemzöld/bazsalikomlevél
- házi sajt
Elkészítés:
- A hagymát felaprítjuk, és olívaolajon megpároljuk.
- Hozzáadjuk az előzőleg megmosott, leszűrt és lecsöpögtetett bulgurt.
- Összekavarjuk, majd jöhet a kockára vágott paradicsom, majd felöntjük a paradicsomlével.
- Fűszerezzük, majd fedő alatt kis lángon főzzük.
- Annyi víz kell rá, hogy először szinte ellepje, majd ha szükségesnek tartjuk, pótoljuk a vizet.
- 15-20 perc alatt puhára fő.
- Vigyázzunk, hogy le ne égjen.
- A végén friss fűszernövénnyel ízesíthetjük, és hagyjuk letakarva, hogy az összes vizet felszívja.
- A sajtot közben vastag szeletekre vágjuk, és a felhevített grillserpenyőben csíkosra sütjük a szeletek mindkét oldalát. Egy pici olívaolajat locsolhatunk alá.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése