A pizzatésztát nálunk a férjem készíti az alábbi recept alapján. Ebből szoktunk lefagyasztani is, így mindig kéznél van egy nagyobb adag.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg fehér liszt
- 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 2 ek olívaolaj
- 1/2 tk só
- 1/2 tk cukor
- 2 dl meleg víz
- 2 dkg élesztő (friss)
- bors
- pirospaprika
- kömény
- oregánó
- bazsalikom ízlés szerinti mennyiségben
A feltéthez:
- vékony karikára vágott cukkini
- olívaolaj + 1 gerezd zúzott fokhagyma (babás verzióban valami fűszerrel ízesített olaj: nálam tárkonyos olívaolaj)
- egy adag reszelt parmezán
- egy adag mozzarella
- só, bors, kakukkfű
Elkészítés:
- A tésztát az alábbiak szerint állítjuk össze: a meleg vízbe tesszük a cukrot, és az élesztőt ebben futtatjuk fel.
- A liszteket elvegyítjük, majd beleszórjuk a fűszereket.
- A 2 ek olajat és a sót is hozzáadjuk a liszthez, majd jöhet hozzá az élesztős víz.
- Összegyúrjuk.
- Meleg helyen, nedves ronggyal letakarva fél óráig kelesztjük. Szuper megoldás a kelesztőtál használata is. Valamint nagyon alacsony hőfokon a sütőbe is tehetjük, amelynek nyitva hagyjuk az ajtaját.
- Kelesztés után szépen kinyújtjuk a tésztát lisztezett felületen.
- Majd egy kivajazott és lisztezett tepsibe tesszük.
- A fokhagymás olajat elkészítjük, és azzal kenjük le a tésztát.
- Jöhet rá a reszelt parmezán és a felkarikázott mozzarella.
- Majd következzen a vékonyra karikázott cukkini úgy, hogy szépen fedjék egymást.
- Miután a cukkiniket ízlésesen elrendeztük, megszórjuk még parmezánnal, kakukkfűvel, pici sóval és borssal, és meglocsoljuk egy kis olívaolajjal.
- 180 fokon megsütjük a pizzát.
Forrás: http://foodnouveau.com/destinations/europe/italy/how-to-make-romes-forno-campo-de-fiori-pizza-at-home/ (ford. Lengyel Zsuzsa)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése