Sült zöldségek tésztával és egy mennyei petrezselymes szósszal. Most is úgy jártam, mint már korábban számtalanszor: kitalálom, hogy készítek egy isteni tejszínes-petrezselymes mártást, és amikor rákeresek a neten, hogy ötleteket merítsek, felfedezem, hogy az olaszok ezt már jóval hamarabb kifőzték. Bár nem hinném, hogy ők sült céklával és karalábéval eszik. Az Alfredo szósznak története van; a tálalása is "különleges", és ahogy látom, az elkészítése is receptről receptre változik.
Hozzávalók:
- egy egész karalábé
- egy szál sárgarépa
- egy cékla
- egy fej vöröshagyma
- só
- olívaolaj
- kedvenc tésztánk, valami szép kagyló formájú vagy barázdált tészta (hogy a szószt felvegye)
- az öntethez: egy csokor petrezselyemzöld, 3-4 dl tejszín, egy kis vaj, sok-sok parmezán
Elkészítés:
- Főzzünk ki egy nagy adag tésztát enyhén sós vízben.
- A zöldségeket meghámozzuk, és nagyon apró darabokra vágjuk. Ez a legmacerásabb része az elkészítésnek.
- Majd a pici zöldségkockákat olívaolajon megpároljuk, megsütjük. Én wokot szeretek használni erre a célra. A hagymával kezdjünk, majd jöhet a többi zöldség is. Kevergetve süssük!
- Enyhén megsózzuk a zöldséget.
- Egy lábaskában vajat olvasztunk meg, és rádobjuk az egész csokor petrezselyemzöldet, amelyet korábban szintén felaprítottunk. Megpároljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt és a reszelt parmezánt, és amikor a szósz besűrűsödött, elzárjuk a gázt. Folyamatos kevergetés mellett főzzük, nehogy leégjen!
- Ezt a mártást csak közvetlenül evés előtt szedjük a zöldséges tésztára.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése