Jól behűtött paradicsom-salátával pompás vacsora. Ráadásul elnyelte az egész csokor snidlinget...
Hozzávalók
Elkészítés
Hozzávalók
- A tésztához:
- A töltelékhez:
- 2 ek olívaolaj
- 1 kisebb vöröshagyma apróra vágva
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 3 ek friss metélőhagymaszár apróra vágva
- 2 ek apróra vágott petrezselyem
Elkészítés
- A tésztához valókat vagy kenyérsütőgépben vagy robotgéppel (jobb erőben lévők puszta kézzel akár :D ) megdagasztjuk, majd kb. 30x23 cm-es téglalappá nyújtjuk.
- Ha gép dolgozik helyettünk, közben el tudjuk készíteni a tölteléket: az olívaolajon megdinszteljük a hagymát, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a fokhagymát és a zöldfűszereket.
- A hagymás keveréket a kinyújtott tésztára tesszük, majd a hosszabb oldalával feltekerjük és 8 db-ra vágjuk.
- Egy 23 cm-es formát kiolajozunk, ebbe ültetjük a csigákat és lefedjük olajos fóliával, majd így kelesztjük 40 percig vagy míg a duplájára dagad.
- 220 fokos sütőben készre sütjük.
Forrás: Jacqueline Bellefontaine: 100 újabb recept kenyérsütőgéphez
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése