A szerző szerint teljesen olyan az íze, mint a rác pontyé. Mivel ponttyal régen ettem, ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, de tény, hogy finom, ráadásul jó sok zöldség felhasználásával készül.
Hozzávalók
Elkészítés
Hozzávalók
- 1 kg héjában főtt burgonya
- 40 dkg patisszon
- 10 dkg füstölt szalonna vagy
- 5 dkg füstölt szalonna és 5 dkg szeletelt bacon
- 2 dl tejföl
- 3 zöldpaprika
- 2 paradicsom (nekem több fedte le)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt bors
- 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
Elkészítés
- Először készítsük elő:
- A patisszont tisztítsuk meg. Ha zsenge, hagyhatjuk benne a magját, ha nem akkor kimagozzuk, felszeleteljük, besózzuk.
- A főtt burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk.
- A zöldpaprikát mosás után kicsumázzuk és szeleteljük.
- A paradicsomot karikára szeljük.
- A vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk. (ahogy a képen látszik, ezt a részt nem olvastam el :D )
- 5 dkg füstölt szalonnát nagyon apróra vágunk.
- A felaprított szalonnát olvasszuk zsírjára és fonnyasszuk meg rajta a vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva keverjük bele a fokhagymát is.
- Egy közepes nagyságú tepsit terítsünk be a burgonya felével, sózzuk, majd jöjjön rá a patisszon. Ezt borsozzuk, citromhéjjal megszórjuk, majd ráöntjük a megfonnyasztott hagyma felét. Betakarjuk a fele zöldpaprikával és paradicsommal. Ismét sózzuk, majd
- Jön a burgonya másik fele. Sózzuk, majd elosztjuk rajta a maradék paradicsomot, paprikát, ráhintjük a hagymát végül betakarjuk a nagyon vékonyra szelt szalonnával. Rálocsoljuk a tejfölt.
- Letakarva forró sütőbe toljuk. 40 percig közepes lángon pároljuk, majd a fedelét levéve megpirítjuk.
Forrás: Frank Júlia: Zöldséges ételek nem csak vegetáriánusoknak
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése