Ropogós krumpli, omlósan puha hús. Ez elég ajánló? :) Mivel sütőben sül, együtt a köret és a feltét, ráadásul kb. fél óra alatt kész van, ideális zsúfolt napokra.
Hozzávalók
Elkészítés
Hozzávalók
- 50-60 dkg csont nélküli sertéskaraj
- 3,2 dl száraz fehérbor
- 2 vöröshagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- só, őrölt bors
- 50 dkg újburgonya
- 2 evőkanál frissen aprított zsálya
- 8 szelet prosciutto vagy más szárított sonka, esetleg bacon
Elkészítés
- A húst 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk, a szélét éles késsel bevagdossuk és egy edénybe fektetjük úgy, hogy a szeletek ne fedjék egymást. Ráöntjük a fehérbort és szobahőmérsékleten marináljuk, míg a többi hozzávalót előkészítjük.
- A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A karikákra vágott hagymát meglocsoljuk egy evőkanál olajjal, sózzuk, borsozzuk, óvatosan átforgatjuk és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
- A maradék olajat a hagymához használt edényben összeforgatjuk a felkarikázott újburgonyával és a zsályával, sózzuk, borsozzuk, majd ezt is a tepsibe rendezzük. (Érdemes rá figyelni, hogy fedje a hagymát, mert amelyik hagyma kilóg az meg fog égni.) A sütőbe toljuk a tepsit és 15-20 percig sütjük. Pontosabban addíg, míg a krumpli széle el nem kezd pirulni.
- A húst a borból kiszedve szárazra töröljük, majd sózzuk, borsozzuk, elrendezzük rajta a sonkaszeleteket. A hagymás krumplira rendezzük, 12-15 percig sütjük, majd kikapcsolt sütőben 5-10 percig pihentetjük tálalás előtt.
Forrás: TV Paprika Magazin 2012. május
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése