Salátát ritkán készítek szakácskönyvből, mert inkább a hűtőben lévő dolgokból rögtönzök. Most azonban megosztok veletek egy finom és egyszerű salit. Szerintem a legtöbb hozzávaló megvan othhon mindenkinél.
Hozzávalók:
- 1 kis kígyóuborka
- 1-1 piros és sárga húsú paprika
- 3-4 paradicsom
- 1 kis hagyma
- 3-4 szál friss petrezselyemzöld és bazsalikom
- 1 kis fej saláta
- 15 dkg feta sajt
- Az öntethez:
- 2 ek fehérborecet
- 3 ek citromlé
- só
- bors
- 5 ek olívaolaj
- 1 tk szárított oregánó
Elkészítés:
- A zöldségeket felszeleteljük hosszú csíkokra. A hagymát vékonyan felkarikázzuk.
- Az öntethez az ecetet és a citromlevet elegyítjük, majd sózzuk, borsozzuk, és az olívaolajat apránként hozzákeverjük (emulzió). Az oregánót is hozzáadjuk.
- A zöldségeket és a kockára vágott fetát egy szép tálon elrendezzük, majd az öntetet rácsorgatjuk.
- Ha kerti partira készítjük, tehetjük egy kis kancsóba az öntetet a saláta mellé.
- Tuningtipp: aszalt paradicsommal töltött olajbogyót adtam még hozzá.
Forrás: A legjobb családi szakácskönyv (L. Zsuzsa)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése