2015. március 22., vasárnap

Hagymás pizza

Ez volt az a pizza, amiről aztán a francia hagymalepény eszembe jutott, bár ez kevesebb hozzávalót igényel és sajt nélkül is rendkívül finom, én szalonnával csináltam. Töltött pizzának nem próbáltam, de a könyv szerint úgy is jó.

Hozzávalók
  • 500 g pizzatészta
  • 1 kg hagyma
  • 20 g vaj vagy margarin
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db olajos szardínia/10-12 db ringli/50-100 g füstölt szalonna.
  • 100 g olajbogyó
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • 5-6 evőkanál olaj
  • só, bors
Elkész­ítés
  1. A megtisztított hagymát felkarikázzuk, a zúzott fokhagymával együtt a vajon üvegesre pároljuk, sózzuk, borsozzuk. Az olajbogyókat ahogy szimpatikus feldaraboljuk.
  2. A tésztát kiolajozott tepsibe nyomkodjuk, a széleket 2 cm-re felmagasítjuk, megrakjuk a hagymával, tetejére rendezzük a szardíniákat (ringlit vagy szalonnát) és az olajbogyókat, megszórjuk az oregánóval, meglocsoljuk a maradék olajjal és előmelegített, forró sütőben (200-220 °C) 25-30 percig sütjük.
Forrás: Lajos Mari - Hemző Károly: 99 pizza és tészta

1 megjegyzés:

  1. Ez mennyei! Tessék elkészíteni! Mi csak szalonnával és hagymával nyomtuk. Hardcore!

    VálaszTörlés