2015. március 12., csütörtök

Kebab rozspehelyből

Elvileg a recept négy személyre szól, de szerintem inkább a duplája. A felét csináltam, az négy embernek is bőven elég. Teljesen hússzerű az élmény, ahogy az ugyanebből a könyvből származó vega zabfasírtos hamburger is.

Hozzávalók
  • 500 g rozspehely
  • 150 g teljeskiőrlésű liszt
  • 150 g cukkini
  • 100 g sárgarépa
  • 150 g padlizsán
  • 100 g póré- vagy vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fűszerek: csili, bazsalikom, római kömény, koriander, borsikafű, natúr ételízesítő, só
  • a sütéshez olaj
  • pálcika
Elkész­ítés
  1. A rozspelyhet kb. kétszeres mennyiségű ételízesítős, sós vízzel leforrázzuk és állni hagyjuk.
  2. A zöldségeket tisztítás után lereszeljük, a hagymát finomra vágjuk.
  3. A rozspelyhet leszűrjük, majd összekeverjük a többi hozzávalóval.
  4. A masszát pálcikára nyomkodjuk vagy fasírttá formázzuk és kevés olajon sütjük.
Forrás: Napfényes alapítvány: Gabonaételek - a Nap ajándékai

3 megjegyzés: