- 1 kg cékla
- 1 fej lilahagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- 4-5 ek szőlőmagolaj
- 5-6 ek szilvás balzsamecet
- 1 tk durvára tört zöldbors
- 1 ek friss oregánó- és citromillatú kakukkfűlevél
- 100 g feta
- 2-3 ek tejföl
- 1 tk mák
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítettem 200 °C-ra. Egy tepsire keresztbe raktam két nagyobb darab vastagabb alufóliát (mármint a két darab fóliát egymáson keresztbe).
- A céklát mosás után meghámoztam, a kisebb darabokat félbe, a nagyobbakat pedig négyfelé vágtam. A fóliára raktam.
- Ezután a cékladarabok közé raktam a megtisztított és cikkekre vágott lilahagymát a megtisztított fokhagymagerezdekkel együtt. Megszórtam a sóval, a borssal, a zöldfűszerekkel, meglocsoltam az olajjal és a balzsamecettel.
- A fóliából batyut csináltam és beraktam az egészet a forró sütőbe egy órára.
- Tálaláskor meglocsoltam a saját szaftjával, a tejföllel, megszórtam a szétmorzsolt sajttal és a mákkal.
- A sajt és a tejföl helyett lehet rátenni durvára vágott pirított diót vagy szezámmagot is.
Forrás:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése