Hozzávalók 4 személyre:
- 1 csirke melle két darabba vágva, combjai, szárnytövei
- 2 citrom leve
- 2 ek olívaolaj
- 5-6 ágacska rozmaring
- 6-7 gerezd fokhagyma vékony szeletekre vágva
- 2 fej vöröshagyma karikákra vágva
- 4 db batáta
- 4 db nagyobb répa
- diónyi baromfizsír
- só, bors
Elkészítés:
- A húsokat jó nagy tálba tesszük, sózzuk, és kicsit állni hagyjuk, amíg elkészítjük a páclevet: összekeverjük az olívaolajat a citromlével, a fokhagyma, a vöröshagyma és a rozmaring felével, sózzuk, enyhén borsozzuk. Ebbe beleforgatjuk a húsokat, és kb. 20 percig állni hagyjuk.
- A répát szintén megtisztítjuk, és ujjnyi hasábokra vágjuk. Beleforgatjuk a páclébe, és előmelegítjük a sütőt.
- A húsokat és a répát a baromfizsírral kikent sütőtálba vagy tepsibe tesszük, rájuk locsoljuk a maradék citromlevet, közéjük szórjuk a maradék fokhagymát, vöröshagymát és rozmaringot, majd fedő vagy fólia alatt sütni kezdjük.
- A batáta sokkal rövidebb idő alatt megsül, mint a hús és a répa, ezért amíg azok sülnek, megtisztítjuk a gumókat, hasábokra vágjuk, és csak kb. 30 perc után tesszük a tepsibe. Ekkor átforgatjuk az egészet.
- Még kb 30 percig sütjük az ételt, az utolsó 10-15 percre levesszük a fedőt/fóliát.
- A végén kivesszük a szétfőtt rozmaringágakat, és frisseket teszek a helyükre, amelyek a még forró ételben finoman illatoznak.
Forrás: Dudik Éva
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése