- 60 dkg megtisztított sárgarépa
- 1 közepes fej vöröshagyma (kb. 10 dkg)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1,5 l zöldségalaplé
- 1 dl tejszín
- 1 babérlevél
- 1 ek friss kakukkfű
- só, bors, olívaolaj
Elkészítés:
- A hagymát felaprítjuk, a sárgarépát felkarikázzuk.
- Egy magas falú fazékban kevés olívaolajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, még 1 percig pirítjuk, majd beledobjuk a sárgarépát is.
- Ezt is pirítjuk 1-2 percig, majd felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, a babérlevéllel és a kakukkfű felével fűszerezzük. Lefedjük, és forrástól számítva kb. 45 percig főzzük közepes lángon, amíg a sárgarépa megpuhul.
- Ekkor hozzáadjuk a maradék kakukkfüvet, kivesszük a babérlevelet és botmixerrel pürésítjük.
- Felöntjük a tejszínnel, és ha kell, mert elfőtt a leve, akkor egy kis vízzel hígíthatjuk még. Összemelegítjük és kész is.
Forrás:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése