Még egy recept káposztához. Egyszerű elkészíteni, nagyon laktató és finom. A recept ötletét a Nők Lapja Konyha szeptemberi száma adta. Aki szereti a tarhonyát, biztos nem fog csalódni.
Hozzávalók (4-5 személyre):
- 50 dkg tarhonya
- 1 csirkemell vékony szeletekre vágva
- só
- bors
- 1 dl tejszín
- 4 tojás
- 1 szál póréhagyma/ a mi dobozunkból: téli sarjadékhagyma (a zöld szárával együtt)
- 1 szem paradicsom
- apróra vágott káposzta
Elkészítés:
- A tarhonyát kevés olajon lepirítjuk, és felöntjük 2,5-szeres vízzel. Megkavarjuk, lefedjük, majd kis lángon puhára főzzük. Többször keverjük meg, és pótoljuk is a vizet, ha szükségesnek ítéljük.
- Ha a tarhonya kész, félretesszük, és további 20 percig a fedő alatt hagyjuk.
- A csirkemelleket megtisztítjuk, felszeleteljük, sózzuk és borsozzuk, majd pici olajban elősütjük.
- A kihűlt tarhonyára öntjük a tejszínes-tojásos masszát, majd a tarhonya felét egy tepsiben elsimítjuk.
- Erre jöhet a csirkemell, majd a felkarikázott hagyma és paradicsom. Végül jöjjön a káposzta.
- Legvégül a maradék tarhonyával mindezt szépen betakarom, és rajtot szelek/reszelek a tetejére.
- 160-170 fokon 30-35 percig sütjük.
- Sok-sok friss mizunával tálaljuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Ezt feltetlenul megcsinalom! Nagyon jol nez ki :)
VálaszTörlésKöszi, Lali! Hiányzik a tarhonya, mi? Mennyire jó cucc!
Törlés