- 65 dkg sütőtök (pucolt mennyiség)
- 4 egész tojás
- 15 dkg húsos, füstölt szalonna
- 15 dkg füstölt sajt
- 8 dkg vaj+ a forma kenéséhez
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 8-10 friss zsályalevél vagy 1 ek. szárított zsálya
- só, frissen őrölt bors
- A sütőt melegítsük elő 200 fokon. A felkockázott sütőtököt sós vízben főzzük puhára, szűrjük le, turmixoljuk.
- Az apróra kockázott hagymát dinszteljük vajon, adjuk hozzá a felkockázott szalonnát, az aprított fokhagymát, a zsályát. Süssük a szalonnát ropogósra.
- Keverjük el a hagymás szalonnát a tökpürével. Keverjük hozzá a reszelt sajtot, ha meghűlt a keverék az enyhén felvert tojásokat is, sózzuk, borsozzuk.
- Vajazzunk és zsemlemorzsával szórjunk ki egy 20 cm-s tortaformát, 45-50 perc alatt süssük készre a tortát.
Forrás:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése