2013. október 5., szombat

Sajtos-mángoldos rétesháromszögek

A hagyományos mediterrán spenótos-fetás rétesháromszögek mángolddal készítve, kis módosítással Dudik Évától:

Hozzávalók:
  • 1 csomag réteslap
  • 1 csokor mángold
  • 15 dkg feta sajt
  • 15 dkg rikotta
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors
  • 1 tojás
  • tetejére szezámmag, lenmag, fekete hagymamag

Elkészítés:

  1. A mángold levelekről levágjuk a szárakat, a leveleket pedig pár másodpercre lobogva forró vízbe mártjuk, majd jobbára megszárítjuk, laskákra vágjuk.
  2. Összekeverjük a fetával és a rikottával, a zúzott fokhagymával, az egészen apróra vágott (vagy reszelt) lilahagymával, és az apróra vágott petrezselyemmel. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A réteslapokból kettőt egymásra terítünk (különben túl vékony lenne a tésztaborítás a tölteléken), és kb. 10-12 centis csíkokra vágjuk őket - egy lapból 4 ilyen csík lesz.
  4. Minden csík tetejére teszünk egy evőkanálnyi tölteléket, háromszögben ráhajtjuk a tésztát, és mindig háromszögbe hajtva elkészítjük a rétesháromszögeket (így: http://www.sprinklesofparsley.com/2011/03/spinach-feta-phyllo-triangles-mini.html)
  5. A háromszögeket sütőlapra rakjuk, megkenjük a tetejüket felvert tojással, és megszórjuk szezám-, len- vagy fekete hagymamaggal, vagy ezek keverékével.
  6. Kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Forrás: Dudik Éva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése