A hagyományos mediterrán spenótos-fetás rétesháromszögek mángolddal készítve, kis módosítással Dudik Évától:
Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap
- 1 csokor mángold
- 15 dkg feta sajt
- 15 dkg rikotta
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 fej lilahagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
- 1 tojás
- tetejére szezámmag, lenmag, fekete hagymamag
Elkészítés:
- A mángold levelekről levágjuk a szárakat, a leveleket pedig pár másodpercre lobogva forró vízbe mártjuk, majd jobbára megszárítjuk, laskákra vágjuk.
- Összekeverjük a fetával és a rikottával, a zúzott fokhagymával, az egészen apróra vágott (vagy reszelt) lilahagymával, és az apróra vágott petrezselyemmel. Sózzuk, borsozzuk.
- A réteslapokból kettőt egymásra terítünk (különben túl vékony lenne a tésztaborítás a tölteléken), és kb. 10-12 centis csíkokra vágjuk őket - egy lapból 4 ilyen csík lesz.
- Minden csík tetejére teszünk egy evőkanálnyi tölteléket, háromszögben ráhajtjuk a tésztát, és mindig háromszögbe hajtva elkészítjük a rétesháromszögeket (így: http://www.sprinklesofparsley.com/2011/03/spinach-feta-phyllo-triangles-mini.html)
- A háromszögeket sütőlapra rakjuk, megkenjük a tetejüket felvert tojással, és megszórjuk szezám-, len- vagy fekete hagymamaggal, vagy ezek keverékével.
- Kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Forrás: Dudik Éva
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése