2013. október 9., szerda

Parmezános zellerkrémleves

Hozzávalók:
  • 1 zeller
  • 3-4 kisebb burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • vegamix
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pici tejszín vagy joghurt (nálam a kettő keveréke, maradékok)
  • frissen őrölt bors
  • frissen reszelt parmezán
Elkészítés:
  1. A hozzávalókat felkockázzuk, és annyi vízben (vagy zöldség alaplében), hogy ellepje őket, megfőzzük.
  2. Ha megfőtt a zöldség, leturmixoljuk.
  3. Fűszerezzük.
  4. Néhány kanál levest elvegyítünk a tejszínnel/joghurttal, majd hozzákeverjük az egész leveshez.
  5. Tetszőleges mennyiségű parmezánt reszelünk bele, plusz egy picit a tálaláshoz.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése