- 50 dkg sertéscomb
- 3 sárgarépa
- 3 fehérrépa (ehelyett én paszternákot használtam)
- 1 vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- tárkonyecet
- 1 csokor petrezselyem levél
- só, bors
- ecet vagy citromlé
- A húst 2 liter hideg, sós vízben feltesszük főni.
- Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított répaféléket meg a vöröshagymát, majd a levest fedő alatt, lassú tűzön főzzük.
- Amikor a hús és a zöldségek is megpuhultak, kiszedjük és apró kockákra felvágjuk, a levest pedig átszűrjük.
- A tejfölt elkeverjük a liszttel, adunk hozzá egy merőkanállal a forró levesből, és azzal is jól elkeverjük. A levest behabarjuk, sóval és borssal utánaízesítjük, és ízlés szerint ecettel vagy citromlével savanyítjuk.
- Visszatesszük a felkockázott zöldséget meg a húst, meghintjük finomra vágott petrezselyemmel, és házi parasztkenyérrel tálaljuk.
Forrás: Erdélyi Konyha Kalendárium 2013 (beküldte: Nagy Norbert)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése