2013. október 31., csütörtök

Rukkola pesto és egy-két szabály a pesto készítéséhez

Hozzávalók:
  • nagy adag rukkola
  • olívaolaj
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • tökmag/napraforgómag stb.
  • parmezán
Megfontolandó "szabályok":
  1. A pesto készítésekor legyen száraz a felhasználandó levél.
  2. Amennyiben szeretnénk, hogy sokáig elálljon a pestó a hűtőben, a parmezánt csak a felhasználás előtt közvetlenül tegyük bele.
  3. Mindig öntsünk néhány csepp olívaolajat a befőttes üvegbe eltett pépre, így tartósítható még jobban.
  4. Ne turmixoljuk sokáig a leveleket, a pép maradjon darabos, és mindig apránként adagoljuk az olívaolajat a turmixolás közben.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése