A szép nagy fej káposztához még egy recept.
Szerintem a frankfurti levest mindenki úgy készíti, ahogy az anyukájától, nagymamájától tanulta. Az enyém annyiban különbözik a klasszikustól, hogy szójavirslivel készítem (a boltit nem sorolnám az ehető ételek kategóriájába) és rántást sem készítek hozzá (nélküle is minden egészségesebb).
Viszont, amitől nagyon finom ez a leves, az a bőséges bio zöldségből készült alap.
Hozzávalók (a zöldségleveshez):
- szójavirsli (nem GMO)
- vöröshagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- köménymag
- fél fej káposzta
- olaj
- fokhagyma
Elkészítés:
- Főzök egy finom zöldséglevest a fent felsorolt alapanyagokból.
- Hagymát pirítok egy lábasban olajon, a lángról lehúzom, megpaprikázom.
- Visszateszem a tűzre, rádobom a felszeletelt káposztát, és felöntöm a zöldséglével.
- A káposzta gyorsan megpuhul. Hozzáadom a fokhagymát is.
- A virslit felkarikázom, és olajon megpirítom pár pillanat alatt.
- Zöldségeket is szedek át az alapléből, majd hozzáadom a virslit is.
- Fűszerezem (só, bors, köménymag), majd tálalom is.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Az őszi kert terményei, a zöldségdobozok összetétele és a hűvös idő is a levesekért kiált! Egy jó zöldségleves alappal bármilyen krémleves, raguleves elkészítése sikerbe torkollik majd :)
VálaszTörlésÉn sokszor úgy kezdem a leveseket, hogy a sárgarépát is megfuttatom az olajon, nem csak a hagymát. Ettől nagyon finoman kidomborodik az édes íze és rettentő szép színnel ajándékozza meg a levest :)
Köszönjük Zsuzsi a fenti receptet!
...Ja és ha valaki szárított a majorannánkból, azt ennél az ételnél bevetheti ;)
Tényleg, a répát is kellett volna! Nagyon jó, hogy mondtad.
TörlésÉs majoranna is van (saját szárítás), de kimaradt :)))
Köszike, annyira finomak a zöldségeitek, szinte más nem is kell a hűtőbe!