2013. október 5., szombat

Édes-savanyú csirke ceruzababbal

Hozzávalók:
  • csirkemellfilé
  • 1-2 nagy vöröshagyma 
  • 5-6 marék ceruzabab
  • 3 ek ketchup (házi) 
  • 2 ek kókuszecet
  • 2 ek Worchester szósz 
  • 2 ek szójaszósz 
  • 3 ek méz
  • frissen őrölt bors
  • kókuszzsír (sütéshez)

Elkészítés:

  1. A csirkemellet megtisztítjuk, csíkokra vágjuk.
  2. Egy wokban kókuszzsírt hevítünk, és azon megsütjük a csirkecsíkokat.
  3. Majd félretesszük a húsokat, amint átsültek.
  4. A maradék zsiradékon megpirítjuk a hagymát.
  5. Egy külön tálban összekeverjük a szósz hozzávalóit, majd a wokba öntjük, és aztán jöhet a ceruzabab.
  6. Érdemes a ceruzababot előfőzni.
  7. Ha megpárolódott a bab is, hozzáadjuk a húst, és jól átforgatjuk.
  8. Rizstésztával nagyon finom.
Forrás: Lengyel Zsuzsa



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése