A gyros készítése otthon izgalmas hétvégi program lehet: az ember kipakolja a friss, ropogós zöldségeket, az apró, fűszeres húst vagy tofut, sajtot, a jó kis mártást és a frissen sült pitát a konyhapultra, és kezdődhet a móka. Mindenki azt tölt bele, amit szeretne.
A PITA receptje Limarától származik, és nekünk nagyon ízlett.
A többi hozzávaló pedig a doboz tartalmától és a fantáziánktól függ:
- vöröshagyma felkarikázva
- pritamin paprika
- friss káposzta (!)
- saláta mix: pak choi, tatsoi, mizuna, rukkola, red giant, namenia
- sajt
- reszelt sárgarépa
- házi joghurt
- házi ketchup
- 1-2 gerezd fokhagyma
- egy csurgatás méz
- só
Elkészítés:
- A pitával kezdek, mert ehhez kell a legtöbb idő. Limara utasításait követve nagyon szép kis kenyérkéink lesznek.
- A csirkemellet picike darabokra vágom, és ropogósra sütöm. Közben jól megfűszerezem.
- A zöldségeket előkészítem, és a móka kedvéért szépen elrendezem őket egy nagy tálcára. Mellé jöhet a sajt és a hús is.
- Az öntetet is előre elkészítem.
- Majd, ha minden kész, a család neki is ugorhat, és mindenki elkészítheti a neki tetsző gyrost.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése