2013. október 16., szerda

Őszi gyros

A gyros készítése otthon izgalmas hétvégi program lehet: az ember kipakolja a friss, ropogós zöldségeket, az apró, fűszeres húst vagy tofut, sajtot, a jó kis mártást és a frissen sült pitát a konyhapultra, és kezdődhet a móka. Mindenki azt tölt bele, amit szeretne.

A PITA receptje Limarától származik, és nekünk nagyon ízlett.

A többi hozzávaló pedig a doboz tartalmától és a fantáziánktól függ:

  • egy kisebb csirkemell
  • indiai curry fűszer
  • bors
  • vöröshagyma felkarikázva
  • pritamin paprika
  • friss káposzta (!)
  • saláta mix: pak choi, tatsoi, mizuna, rukkola, red giant, namenia
  • sajt
  • reszelt sárgarépa
  • házi joghurt
  • házi ketchup
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • egy csurgatás méz
Elkészítés: 
  1. A pitával kezdek, mert ehhez kell a legtöbb idő. Limara utasításait követve nagyon szép kis kenyérkéink lesznek.
  2. A csirkemellet picike darabokra vágom, és ropogósra sütöm. Közben jól megfűszerezem.
  3. A zöldségeket előkészítem, és a móka kedvéért szépen elrendezem őket egy nagy tálcára. Mellé jöhet a sajt és a hús is.
  4. Az öntetet is előre elkészítem.
  5. Majd, ha minden kész, a család neki is ugorhat, és mindenki elkészítheti a neki tetsző gyrost.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése