2013. október 16., szerda

Sütőben sült paszternák

Hozzávalók:
  • 70 dkg paszternák; hámozott, felvágva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 csipet Cayenne bors
  • 1/4 teáskanál só; vagy több, ha kell
  • 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
  1. Melegítsük elő a sütőt 230 fokra.
  2. A paszternákot hámozzuk meg és vágjuk Juliennre, a fokhagymát nyomjuk át fokhagymanyomón.
  3. A paszternákot helyezzük el egy sütőlemezen úgy, hogy egyetlen réteg legyen, ne fedjék egymást.
  4. Szórjuk meg az olívaolajjal, sóval és a Cayenne borssal, forgassuk meg, hogy mindent befedjenek.
  5. Süssük 15 percig a sütő legfelső részén, néha forgassuk meg.
  6. Szórjuk rá a fokhagymát, majd süssük míg szépen meg nem barnul, kb. 15 percig.
  7. Kicsit hagyjuk hűlni és sózzuk még meg ha szükséges.

Kicsit aromásabb, mint a sült krumpli, de ugyanúgy használható. Nagyon finom.

Szerzők: http://www.food.com
Kategóriák: köret
Adag: 4 személyre
Elkészítési idő: 00:40

Forrás: 
http://www.food.com/recipe/oven-roasted-parsnips-17407 (ford. Fülöp Judit)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése