- 70 dkg paszternák; hámozott, felvágva
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 csipet Cayenne bors
- 1/4 teáskanál só; vagy több, ha kell
- 2 gerezd fokhagyma
- Melegítsük elő a sütőt 230 fokra.
- A paszternákot hámozzuk meg és vágjuk Juliennre, a fokhagymát nyomjuk át fokhagymanyomón.
- A paszternákot helyezzük el egy sütőlemezen úgy, hogy egyetlen réteg legyen, ne fedjék egymást.
- Szórjuk meg az olívaolajjal, sóval és a Cayenne borssal, forgassuk meg, hogy mindent befedjenek.
- Süssük 15 percig a sütő legfelső részén, néha forgassuk meg.
- Szórjuk rá a fokhagymát, majd süssük míg szépen meg nem barnul, kb. 15 percig.
- Kicsit hagyjuk hűlni és sózzuk még meg ha szükséges.
Kicsit aromásabb, mint a sült krumpli, de ugyanúgy használható. Nagyon finom.
Kategóriák: köret
Adag: 4 személyre
Elkészítési idő: 00:40
Forrás:
http://www.food.com/recipe/oven-roasted-parsnips-17407 (ford. Fülöp Judit)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése