A pak choi különleges íze remekül harmonizál a francia magos mustár és a tejszín ízével.
Hozzávalók:
- 2 dl tejszín (nem főző)
- 3-4 evőkanál sűrű házi joghurt
- 3-4 ek francia magos mustár
- 3 csurgatás méz
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 egész pak choi
- só
- bors
- tészta
- csirkemell
- kókuszzsír
Elkészítés:
- A csirkemellet megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
- A pak choit leveleire szedjük, alaposan megmossuk, majd csíkokra vágjuk (levelét, szárát).
- A hagymát felaprítjuk.
- Egy wokban kókuszzsírt hevítünk, majd az előzetesen sózott és borsozott húst megpirítjuk rajta.
- Félidőben rádobjuk a hagymát és a pak choit, majd összesütjük.
- Ráöntjük a tejszínt, a joghurtot és a mustárt.
- Mézet csurgatunk bele.
- Mehet bele egy-két kanállal a tészta főzőlevéből is.
- Sózzuk, borsozzuk.
- A tésztát kifőzzük, majd azon melegében együtt tálaljuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése