2013. október 25., péntek

Mustáros-tejszínes pak choi csirkével és tésztával

A pak choi különleges íze remekül harmonizál a francia magos mustár és a tejszín ízével. 

Hozzávalók:
  • 2 dl tejszín (nem főző)
  • 3-4 evőkanál sűrű házi joghurt
  • 3-4 ek francia magos mustár
  • 3 csurgatás méz
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 egész pak choi
  • bors
  • tészta
  • csirkemell
  • kókuszzsír
Elkészítés: 
  1. A csirkemellet megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
  2. A pak choit leveleire szedjük, alaposan megmossuk, majd csíkokra vágjuk (levelét, szárát).
  3. A hagymát felaprítjuk.
  4. Egy wokban kókuszzsírt hevítünk, majd az előzetesen sózott és borsozott húst megpirítjuk rajta.
  5. Félidőben rádobjuk a hagymát és a pak choit, majd összesütjük.
  6. Ráöntjük a tejszínt, a joghurtot és a mustárt.
  7. Mézet csurgatunk bele. 
  8. Mehet bele egy-két kanállal a tészta főzőlevéből is.
  9. Sózzuk, borsozzuk.
  10. A tésztát kifőzzük, majd azon melegében együtt tálaljuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése