Remek kis hétvégi kézzel evős lakoma. A lényeg, hogy minél több nyers zöldséget pakoljunk egy szép nagy tálra (amíg még megtehetjük), hozzá Limara ropogós tortilláit adjuk egy kis humusszal és joghurtos öntettel. Mindenki úgy pakolja össze és csavarja fel a tortillát, ahogy szereti. Jó móka!
A tortilla receptjéért KATT IDE!
Hozzávalók:
a) Zöldségek (ötletadó):
- reszelt sárgarépa
- aprított pak choi
- zöld saláta mix (red giant, mizuna, naminia, rukkola, stb.)
- lilahagyma
- és persze sok sajt
b) A humuszhoz:
- 2 marék csicseriborsó (előző este beáztatva)
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- 1-2 ek házi joghurt (vagy tejföl)
- só
- bors
- citromlé
- őrölt kömény
- szerecsendió
- 2 ek tahini (szezámmagkrém)
- pirospaprika
Elkészítés:
- A csicseriborsót egy egész éjszakára beáztatjuk, majd puhára főzzük fedő alatt.
- Turmixoljuk olívaolajjal és a többi hozzávalóval együtt.
- Olajjal és joghurttal tovább lazíthatjuk, ha még nem elég krémes.
- A tahinit bioboltban vagy ázsiai boltokban is meg tudjuk vásárolni.
c) Paradicsomos-joghurtos öntet:
- házi joghurt
- házi ketchup (fűszeres)
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése