2014. január 2., csütörtök

Majonézes céklasaláta (nyers céklából)

Sokféle majonézes céklasalival próbálkoztam már. Mindig mindegyik ízlett, de ez a nyers változat sokkal finomabb, mint amikor főtt céklából készítjük.

Hozzávalók (5-6 személyre)


  • 1 nagyobb cékla finomra reszelve
  • 1 közepes alma finomra reszelve
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 marék pirított szezámmag (palacsintasütőben pár pillanat alatt megpirítjuk)
  • 3 ek tejföl
  • 1 ek majonéz
  • bors
  • 1 csurgatás citromlé
  • 1 csurgatás méz
  • 1 picike mustár
  • pici kömény (ha nincs őrölt otthon, a szemest is megtörhetjük mozsárban)
  • kukorica (vagy valami szép színű zöldség/gyümölcs a díszítéshez)
Elkészítés:
  1. Az alapanyagokat összekeverjük.
  2. A salátát behűtjük.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése