2014. január 1., szerda

Sült sárgarépa és batáta köret

Ha valami jó édes köretre vágytok, érdemes kipróbálni a sült sárgarépa + batáta párost, fokhagymás kakukkfüves sajtos bechamel öntettel.

Elkészítés:
  1. A sárgarépát és a batátát rövid ideig hirtelen "pároltam", vagy inkább mondhatni pirítottam serpenyőben, majd tepsibe tettem és az egészet nyakon öntöttem fokhagymás-kakukkfüves bechamellel: vajat olvasztok, lisztet szórók rá, hagyom egy picit pirulni, zúzott fokhagymával kakukkfűvel megszórom, felöntöm tejjel (közben keverem hogy ne legyen csomós), só, bors, majd jöhet a sajt, egy kis forralás, hogy besűrűsödjön (és a sajt is jól megolvadjon), és az egészet a tepsiben fekvő édes aranyló zöldségek nyakába öntöm. 
  2. Mehet a sütőbe :)
Vigyázat: tényleg meglepően édes!

Forrás: Kiss-Kovács Orsolya

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése