2015. november 17., kedd

Batátás muffin

Friss Márton-napi recept.
Hozzávalók:

  • 440 g meghámozott, nagyobb darabokra vágott batáta 
  • 280 g fehér liszt
  • 1 kiskanál fahéj
  • 1 kiskanál szerecsendió
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só
  • 2 tojás
  • 100 g cukor
  • 115 g(!) napraforgóolaj (tényleg tömegre kimérve)
  • 125 g(!) tej
  • 1 narancs reszelt héja
  • 90 g dió apróra törve


Elkészítés:
1. A batátát megfőzzük annyi vízben, hogy ellepje, majd alaposan lecsepegtetjük és pürésítjük.
2. Összekeverjük a lisztet, sót, fahéjat, szerecsendiót és a sütőport.
3. Egy másik edényben összekeverjük a tojást, cukrot, olajat, tejet és narancshéjat, majd
hozzáadjuk a batáta pürét.
4. Belekeverjük a lisztes keveréket.
5. Muffin formákba tesszük a tésztát és 190 C-on megsütjük (kb. 25 perc).

Forrás: http://cocina.facilisimo.com/muffins-de-batata_1186893.html (Hoyk Zsófia)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése