2015. november 25., szerda

Extra zöldséges sajtos felfújtak muffin formában

Nagyon szeretek muffin formában sütni, nem csak süteményeket! Az eredmény gusztusos, néhány falatnyi, babakézbe való, és általában könnyen szállítható. Ilyen ez a zöldséges felfújt is. Gyakorlatilag bármilyen zöldség mehet bele, és szabadon használhatjuk a fantáziánkat, amikor fűszerezzük, díszítjük. Ezt a receptet gondoltam tovább: http://www.learnwithplayathome.com/2014/10/cheese-and-veg-muffins-cooking-with-kids.html

Hozzávalók:
  • 7 tojás
  • pici olívaolaj
  • 2 ek tökmagliszt
  • zöldfűszer (bazsalikom, borsikafű, kakukkfű...)
  • 1 adag friss spenót/kínai kel
  • 1 nagy adag reszelt zöldség, nálam: lilakáposzta, csicsóka, sárgarépa és sütőtök
  • pirított magvak (napraforgó)
  • reszelt sajt
  • maradék főtt tészta (opcionális)
Elkészítés:
  1. A tojásokat felverjük, fűszerezzük.
  2. A zöldséget lereszeljük, a spenótot felszeleteljük, majd összekeverjük a tojással.
  3. Hozzáadjuk a magvakat és a reszelt sajtot.
  4. Szilikon formában sütve nem szükséges kiolajozni a mélyedéseket, csak löttyintsünk egy pici olajat a masszába.
  5. 15-20 perc alatt elkészül 180-200 fokon sütve a sütőben.
  6. A mélyedéseket 3/4 részig töltsük csak, mert szépen megnőnek majd!
  7. Egy-egy darab csavart formájú főtt tésztát tettem a tetejére díszítés gyanánt.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése