2015. november 17., kedd

Vegán kolbászzsír

Mindenki nagy örömére Kata elküldte nekünk a vegán kolbászzsír receptjét. Tunkolásra fel!

Hozzávalók:
  • kókuszzsír 
  • vöröshagyma 
  • egy pucolt alma reszelve, vagy hajszálvékonyra vágva 
  • házi pirosarany (darált kápia sóban elrakva) 
  • őrölt kömény 
  • fokhagyma 4-5 gerezd 
  • füstölt pirospaprika
Elkészítés:
  1. A zsírt megmelegítjük, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, az almát, és lassú tűzön puhára főzzük. Hozzáadjuk a pirosaranyat, a köményt, a felszeletelt fokhagymát, összerottyantjuk és a végén hozzátesszük a füstölt paprikát.
  2. Kóstolgatjuk, és ízlés szerint sózzuk, paprikázzuk.
  3. Hagyjuk kihűlni, s miután a zsír megdermed, botmixerrel "felhabosítjuk" (szétválik a zsír és a többi matéria, mint a kocsonya.) És kész :)
Forrás: Poór Kata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése