2015. november 16., hétfő

Csirkés kínai kel saláta

Egyre jobban kedvelem a kínai kelt is. Eleinte megtöltöttem, valamint rakott ételekbe tettem, de most felfedeztem magamnak, hogy hirtelen sütve, szinte csak egy kicsit megfonnyasztva mennyire pikáns, finom íze van. Ez egy meleg csirkés saláta, amelyet mi itthon főtt gesztenyével ettünk, de készíthetünk hozzá krutont, sült burgonyát vagy valamilyen főtt gabonát is.

Hozzávalók:
  • fél csirkemell
  • édeskömény szárított levele
  • kakukkfű
  • borsikafű
  • kókuszzsír
  • pirított napraforgómag
  • 1-2 szál sárgarépa (bármilyen más zöldség lereszelve)
  • kínai kel a vastagabb levélnyelekkel együtt
Elkészítés:
  1. A csirkét megtisztítom, felkockázom, és zsiradék nélkül egy wokban megsütöm. Fűszerezem kakukkfűvel, sóval és borsikafűvel.
  2. A kínai kelt szépen megtisztítom, megmosom, és vékonyan felcsíkozom.
  3. A sárgarépát lereszelem.
  4. Kókuszzsírra dobom a répát és a kelt, és állandó kavargatás mellett, magas hőmérsékleten összesütöm. Szárított ánizskaporral és pici sóval ízesítem.
  5. A napraforgómagot száraz serpenyőben megpirítom.
  6. A húst összeforgatom a zöldséggel, majd melegében tálalom.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése