2015. november 8., vasárnap

Fasírt spagetti tökből

Egyszerű kis fasírt spagetti tökből. 
[A csésze mértékegységet meghagytam az eredeti recept alapján.]

Hozzávalók:
  • 2 tojás
  • 1/3 csésze liszt
  • 3 csésze főtt spagetti tök
  • 1/2 csésze reszelt parmezán
  • pici só
  • 1 fej hagyma
  • 5 vékony szelet szalonna vagy házi sonka, sütve, felaprítva
  • zsiradék
Elkészítés:
  1. Ehhez a recepthez akár előző nap is elkészíthetjük a tököt. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és vágjuk félbe a tököt. Kaparjuk ki a magokat, majd öntsünk 2-3 dl vizet egy tepsibe, és a félbe vágott tököt a vágott féllel lefelé helyezzük el a tepsiben. Így süssük kb. 20-30 percen keresztül. Ha már megfőtt, kaparjuk ki.
  2. Nagyon fontos: sütés előtt papírtörlőben vagy konyharuhában jól csavarjuk ki.
  3. Kézi habverővel verjük fel jól a tojásokat, majd folyamatos kavargatás mellett adjuk hozzá a többi alapanyagot: liszt, apróra vágott hagyma, főtt tök, sajt és sült szalonna kerül bele.
  4. Forrósítsunk fel egy nagyobb serpenyőt, majd öntsünk bele kevés zsiradékot, amelynek szintén forrónak kell lennie.
  5. Egy evőkanálnyi masszát süssünk ki egyszerre. Formázzunk lapos korongokat a serpenyőben.
  6. Forrón tálaljuk. Illik hozzá a natúr joghurt (esetleg tejföl) és egy kis friss újhagyma/snidling.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése