2014. szeptember 22., hétfő

Paradicsomos spagetti grillezett kecskesajttal

Nem túl fotogén, de egyszerű, gyors és finom a most következő tésztaétel.

Hozzávalók
  • 40 dkg spagetti
  • 10 dkg kecskesajt
  • 50 dkg koktélparadicsom
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • friss bazsalikom a díszítéshez
Elkész­ítés
  1. A sütőt grillfokozaton előmelegítjük. A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük és egy kevés főzőbízben visszatesszük az edénybe.
  2. A szeletekre vágott kecskesajtot egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rendezzük, majd 3-4 perc alatt aranybarnára grillezzük és félretesszük.
  3. A koktélparadicsomot forró serpenyőben, közepes lángon, időnként finoman megnyomkodva 3-4 percig sütjük.
  4. Hozzáadunk 2 evőkanál olívaolajat, a cukrot, a zúzott fokhagymát és az elmorzsolt kakukkfüvet, majd egy faknaállal kissé szétnyomkodjuk és sűrűre főzzük.
  5. A szószt összeforgatjuk a tésztával, rámorzsoljuk a grillezett kecskesajtot, majd a maradék olívaolajjal és a blazsamecettel meglocsolva, bazsalikommal díszítve tálaljuk
Forrás: TV Paprika Magazin 2013. november (Fülöp Judit)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése