2014. szeptember 1., hétfő

Klasszikus spanyol tortilla

A frittata és az omlett keveréke ez az egyszerű fogás.


Hozzávalók:

  • 90 dkg burgonya felszeletelve
  • tengeri só
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 8 nagy tojás
Elkészítés:
  1. A burgonyát besózzuk.
  2. Az olajat felhevítjük egy nagy serpenyőben.
  3. Beletesszük a lecsepegtetett burgonyát, és elkezdjük sütni.
  4. Kevergetjük, hogy le ne ragadjon.
  5. Kb. 5 perc múlva hozzáadjuk a felaprított hagymát is.
  6. Megkeverjük, majd lefedjük, és időnként ellenőrizzük, hogy nehogy nagyon megpiruljanak a hozzávalók. Nem sütni akarjuk a burgonyát!
  7. Addig pároljuk, amíg a burgonya megpuhul.
  8. A tojásokat közben felverjük, sózzuk, és hozzáadjuk a hagymás burgonyát. Összeforgatjuk, majd visszaöntjük a serpenyőbe a keveréket.
  9. Szétterítjük, és amint az egyik oldala megsült, egy tányért borítunk a serpenyőre, amely segítségével megfordítjuk a "lepényt".
  10. Visszatesszük a serpenyőbe, és megsütjük a másik oldalt is. Nyomjuk le, hogy lapos "tortilla de patatast" kapjunk.
  11. Néhányszor megfordítjuk még, egészen addig, amíg már nem ragacsos.
Forrás: 500 mediterrán étel (L. Zsuzsa)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése