2013. július 3., szerda

Anna őszibaracklepénye

Anyukám gyakran készíti ezt a lepényt szezonális gyümölcsökkel. Gondoltam, megosztom veletek.

Hozzávalók:
  • 5 tojás
  • 13-15 dkg porcukor (eredeti recept: 20 dkg-ot ír)
  • fél csomag sütőpor
  • 1 bio citrom
  • 15 dkg rétesliszt
  • margarin (zsiradék)
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • sok-sok őszibarack

Elkészítés:

  1. Fehéredésig keverünk 5 tojássárgáját a porcukorral, fél csomag sütőporral, majd beletesszük 1 citrom levét és reszelt héját. Én 13 dkg-ra csökkentettem a cukor mennyiségét, és így is finom lett a tészta.
  2. Tovább keverve beleszitálunk 15 dkg réteslisztet, hozzáadjuk a tojások habbá vert fehérjét, beleöntünk 10 dkg olvasztott, de csak langyos vajat.
  3. Alaposan kizsírozott, lisztezett, közepes nagyságú tepsibe töltjük, és sűrűn megszórjuk kimagvalt, meghámozott, cikkekre vagy nagy kockákra vágott őszibarackkal. 
  4. A forró sütőben úgy sütjük meg, mint a piskótát. 
  5. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Forrás: Nagy Elvira-Pelle Józsefné: Nagy süteményeskönyv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése