2013. július 26., péntek

Fetával töltött paprika

Hozzávalók:

  • 6-7 db paprika
  • 30-40 dkg feta sajt
  • bazsalikom
  • szurokfű
  • chili (nálam madárszem)
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

  1. A paprikákat kicsumázzuk, megmossuk.
  2. A végeket meghagyjuk, mert sütés előtt azzal dugaszoljuk be a paprikákat.
  3. A fetát villával összetörjük, lazítunk rajta, majd ízesítjük bazsalikommal, oregánóval, chilivel, borssal.
  4. Töltés előtt a paprikákba is szórunk egy kis oregánót, bazsalikomot, akár chilit is.
  5. A paprikákba töltjük a fetás masszát.
  6. Nem töltjük tele őket, a végeket visszahelyezzük.
  7. Megkenjük a paprikákat olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és sütés előtt késsel megszúrkáljuk őket, nehogy szétrobbanjanak a hőtől.
  8. Előmelegített sütőben alufóliára fektetve sütjük őket.
  9. Ha már barnulnak, és hólyagosra sültek, akkor elkészültek.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése