2013. július 6., szombat

Sajtos-juhtúrós-kapros zöldbab

Hozzávalók:
  • 1 kg zöldbab
  • 10 dkg reszelhető sajt
  • 15 dkg juhtúró
  • 2 dl tejföl
  • 4 dkg vaj
  • 1 csomó kapor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • zsemlemorzsa
  • 1 tojássárgája
Elkészítés:
  1. A babot enyhén sós vízben a fokhagymával puhára főzzük, lecsepegtetjük. 
  2. Még melegen hozzákeverjük a durvára reszelt sajtot, a morzsolt juhtúrót, a finomra vágott kaprot, és lazán összekeverjük. 
  3. Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett jénaiba szedjük, leöntjük a tojássárgával elkevert, kissé sózott tejföllel, tetejére vajat morzsolunk, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, ami kb. 10-15 perc. 
  4. Azonnal tálaljuk, mert ha kihűlt, sokat veszít az élvezeti értékéből. Melegen viszont mennyei.
Forrás: Dudik Éva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése