2013. július 7., vasárnap

Tökkrémleves kukoricával

Sosem főztem még levest tökből, de idén ez a krémleves eddig a zöldségszezon legkellemesebb meglepetése:

Hozzávalók:

  • 1 ek olívaolaj
  • 1 közepes hagyma apróra vágva
  • 50 dkg tök kockákra vágva
  • 2-2 tk kakukkfű és oregánó
  • 1,5 l zöldségleves (1 kockából)
  • fél bögre (mirelit vagy friss) kukorica
  • 1 tk citromlé
  • (10 dkg feta)

Elkészítés:

  1. Az olívaolajon megfuttatjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a tököt, és néhány percig együtt pirítjuk a kettőt.
  2. Majd hozzáadjuk a fűszereket és a zöldséglevest, sózzuk, és kb. 10-15 perc alatt megfőzzük a tököt.
  3. Pürésítjük a levest, majd hozzáadjuk a kukoricaszemeket, és tovább főzzük a levest, amíg a kukorica meg nem fő (kb. 10 perc).
  4. A végén kevés citromlevet öntünk hozzá, és ha friss zöldfűszereket használtunk, azokból is szórunk egy kicsit a tetejére.
  5. Az eredeti recept szerint tíz deka morzsolt feta is dukál még a tetejére, de nekem az nem hiányzott belőle.

Forrás: http://www.eatingwell.com/recipes/golden_summer_squash_corn_soup.html (ford. Dudik Éva)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése