2013. július 7., vasárnap

Cukkinis-burgonyás rakott hús nyers cukkini-répa salátával

Hozzávalók:

A rakott húshoz:

  • 2 db csirkemell szeletekre vágva
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 5-6 szem burgonya
  • 1 közepes méretű cukkini 
  • 2-3 szem paradicsom (paradicsomlé)
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • kókuszzsír
  • bors
  • sajt



A nyers cukkini-répa salátához:

1 fél sárga cukkini
1 nagyobb répa
1 marék felaprított répalevél
1 marék felaprított petrezselyem
Az öntethez: fehérborecet, olívaolaj, só, bors, méz, pici mustár
csipet só


Elkészítés:
  1. A csirkemelleket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és mozsárban összetört fokhagymával bedörzsöljük. Majd egy jénaiba tesszük őket. Csorgatunk rájuk egy kis kókuszzsírt, majd a jénait lefedve 15 percig sütjük 200 fokon.
  2. Megtisztítjuk a krumplit, majd szépen vékony karikákra felszeljük.
  3. A cukkinit nem hámozzuk meg, csak a krumplihoz hasonló vastagságú karikákra vágjuk.
  4. A hagymát is felkarikázzuk.
  5. Ha a hús megpuhult, a zöldségeket rétegezve szépen rápakoljuk.
  6. Minden réteget sózzunk meg enyhén, és szórjuk egész bazsalikomleveleket a rétegek közé. Ne spóroljunk a fűszerrel.
  7. Ha nem volt paradicsomunk, locsoljunk egy kis télire eltett paradicsomlevet az ételre, majd mehet a sütőbe még egy kicsit lefedve.
  8. Félidőben vegyük le a jénai fedelét, és süssük tovább a rakottast.
  9. Végül szórjuk meg sajttal, és pirítsuk rá.
A saláta:
  1. Gyaluljuk le a cukkinit. Maradjon rajta a héja, így szép, színes salátát kapunk.
  2. A felaprított répalevelet és petrezselymet adjuk hozzá, majd reszeljük bele a répát is.
  3. Az öntettel nyakon öntjük, picit megsózzuk, majd egy 15-20 percre hűtőbe tesszük.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése